Over mij

Ik ben Maria Bosquée, geboren en getogen in de Belgische Ardennen. Een klein dorpje op het platteland, in een glooiende omgeving vol bossen en een rivier, was mijn thuis.

Al van jongs af aan heb ik grote interesse in de Mens. Hoe we in elkaar zitten, hoe we door het leven uitgedaagd worden en getekend raken en wat er gedaan kan worden om te helen. Ik wilde er alles over weten. Dat ik Psychologie ging studeren was dan ook niet meer dan logisch.

Voor de liefde verhuisde ik op mijn 25e naar Nederland. Door omstandigheden ben ik het bedrijfsleven ingerold. Hoewel ik dacht dat dit slechts voor even zou zijn, heb ik er met veel plezier lange tijd gewerkt. Het luisteren naar, aansturen, motiveren, helpen en bij elkaar brengen van mensen was in al mijn functies de rode draad. Zo kwamen mijn passie en achtergrond heel vaak van pas.

Image

Ondertussen ging het leven door met zijn verrassingen en beproevingen, het werd ook voor mij een gegeven. Achteraf gezien brachten juist deze moeilijke periodes me weer terug bij mijn ‘oude liefde’: mijn interesse in de Mens. Ik voegde Psychodrama en EMDR toe aan mijn oorspronkelijke pakket van klinische psychologie. Ik besloot het roer volledig om te gooien en te gaan voor mijn eigen praktijk.

Dit liep samen met mijn verhuizing naar het groene buitengebied van Rijsbergen. Een fijn thuis met veel buitenruimte en jawel, de bossen en een rivier(tje) binnen handbereik. Nu run ik hier mijn eigen praktijk, waarin ik mensen help zich beter te voelen, zodat ze beter door het leven kunnen.

Bij mij praat je niet alleen ‘over’ je klacht, maar ga je ook vanuit die situatie aan het werk. Soms spannend, maar ik zorg ervoor dat juist de spanning eraf gaat. Hoewel sessies soms confronterend kunnen zijn, zal de toon licht blijven. Mijn doel is je bij iedere behandeling iets dichter bij jezelf te brengen.