Verschillende behandelingsvormen

In mijn praktijk gebruik ik verschillende vormen van behandelingen. Ik volg altijd jouw behoefte en jouw ontwikkeling. Omdat je bent wie je bent, uniek. Afhankelijk van jouw vraag zal ik met één of meer behandelingsvormen werken.

Hieronder vind je een korte uitleg van de verschillende behandelingsvormen.

EMDR

(Eye Movement Desentization and Reprocessing)

“Ik krijgt dat beeld niet uit mijn hoofd”, “Ik ben bang dat het weer gebeurt”…

Een schokkende of traumatische gebeurtenis kan letterlijk in je geheugen gegrift zijn en je in de weg blijven staan. Als een herinnering zich steeds weer opdringt en (heftige) emoties oproept kan EMDR helpen.

Deze methode richt zich op het verwerken van trauma’s. Het neemt de herinnering niet weg maar verzacht wel de emoties die ermee gepaard gaan. Ook bij andere angsten kan EMDR effectief zijn. Zo geeft EMDR goede resultaten bij zogenaamde irreële angsten: als de mate van angst niet in redelijke verhouding staat tot de mate van gevaar. Denk bijvoorbeeld aan een spinnen- of slangenfobie, hoogtevrees, angst om in het openbaar te spreken, vliegangst, claustrofobie, etc.

Meer weten over EMDR en hoe dit in z’n werk gaat? Bekijk dan deze informatieve animatie.

Heb je het gevoel dat EMDR je kan helpen om beter door het leven te gaan?

Neem dan contact op! Ik help je graag verder

PSYCHODRAMA

“Leg die maar op tafel, dan kijken we of die pootjes heeft…”

Dat zei mijn grootmoeder al toen ik als kind bij haar over wat voor mij belangrijke problemen kwam praten. Ze kende de term psychodrama niet, maar ze had al wel de essentie ervan ontdekt.

Psychodrama klinkt misschien dramatisch, maar dat is het zeker niet. Zelf beschrijf ik het als een methode waarmee je vragen en pijnpunten uit jezelf plaatst en ermee aan de slag gaat.

Samen met mij zet je bepaalde momenten of situaties in scene. Bijvoorbeeld een innerlijk gevecht, emoties die je niet kunt plaatsen of een specifieke situatie in je werk of privé. Ik laat je de scene vervolgens vanuit verschillende invalshoeken bekijken en ervaren. Dit werpt letterlijk een ander licht op jouw situatie en problematiek. Het blijft dus niet alleen bij ‘praten over’, maar je zult het direct aan je eigen lijf ervaren en in beweging komen.

Psychodrama geeft inzicht en helpt je om dingen beter te begrijpen. Ook helpt het je om vraagstukken beter te plaatsen en een manier te vinden ermee om te gaan. Bij Psychodrama kan je wonderlijke dingen meemaken, die lang doorwerken.

Heb je het gevoel dat Psychodrama je kan helpen om beter door het leven te gaan?

Neem dan contact op! Ik help je graag verder

Psychosociale therapie

"Alles op een rijtje..."

Psychosociale therapie kan je helpen om anders tegen zaken aan te kijken en er anders mee om te gaan. Tijdens de individuele therapie onderzoeken we welke belemmerende gedachten, gevoelens en gedrag jouw leven en jouw functioneren dwarszitten. Je ontdekt je patronen, je leert nieuwe vaardigheden en je leert je te laten leiden door de zaken die voor jou belangrijk zijn. Zo kan er weer ruimte ontstaan om verder te groeien en te zijn wie je echt bent. Zodat je je weer gelukkiger gaat voelen en beter door het leven kan.

Psychosociale therapie richt zich op de onderliggende problemen. Als daar geen sprake van is, volstaat coaching. Bij coaching werk je aan je persoonlijke ontwikkeling aan de hand van zelf gekozen doelen. Jij bepaalt wat je wilt veranderen in je leven!

Denk jij dat psychosociale therapie je kan helpen om beter door het leven te gaan?

Neem dan contact op! Ik help je graag verder

COACHING

Je hoeft het niet alleen te doen..

Ieder mens beschikt over een uniek mengsel van eigenschappen. Deze vullen elkaar aan tot een geheel. Je talenten kennen en die volop benutten zal je voldoening en plezier geven in jouw leven. Maar, het is je misschien niet altijd helemaal duidelijk wat die zijn en wat je nu eigenlijk wil in dit leven. Je ervaringen, je opvoeding, je werk etc. hebben je zicht erop vertroebeld. Je hebt er niet echt last van, totdat je voor een keuze staat of  richting wil bepalen en je eigenlijk niet weet hoe verder.

Een buitenstaander die meedenkt, de juiste vragen stelt en je een spiegel voorhoudt kan je dan helpen om duidelijkheid te creëren. Bij coaching werk je aan je persoonlijke ontwikkeling aan de hand van zelf gekozen doelen. Jij bepaalt wat je wilt veranderen in je leven!

Als coach combineer ik mijn achtergrond als psycholoog-therapeut en jarenlange ervaring in het bedrijfsleven met een goede dosis levenservaring. Met oprechte en persoonlijke aandacht help ik je inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten, valkuilen en jouw doelen. Ik hou je een spiegel voor, help je richting te vinden, en ondersteun je in jouw ontwikkeling.

Heb jij het gevoel dat coaching jou kan helpen om beter door het leven te gaan?

Neem dan contact op! Ik help je graag verder

SPARRINGPARTNER

“Het is zo’n wirwar in mijn hoofd, ik moet zoveel”…

Het leven raast aan je voorbij, met al haar overvloed aan informatie, gebeurtenissen, kleine en grote vragen. Er gebeuren zoveel dingen om je heen, er gebeuren zoveel dingen met jou en in jou. Ook al ervaar je geen grote problemen, soms kun je het gevoel hebben dat je het niet meer helder ziet.

Hoe fijn zou het dan zijn om een objectieve ‘hulplijn’ in te kunnen schakelen? Iemand die zonder oordeel naar je luistert en met wie je kunt sparren, gewoon van mens-tot-mens. Iemand die je helpt om dingen weer op een rijtje te zetten en rust en helderheid te krijgen.

Een sparringsessie vindt plaats in mijn praktijkruimte, bloemrijke tuin of al wandelend in de bossen.

Ben jij hiernaar op zoek?

Neem dan contact op! Ik help je graag verder